Innovatieve klimaatkamerbouw®

Rechtstreeks van de uitvinders

Wat is onze klimaatkamerbouw®?

Een Silverspas massagebad heeft een door onszelf ontworpen en ontwikkelde klimaatkamer die de volledige restwarmte van de pompen hergebruikt om het water te verwarmen. De hele bouw is erop gericht 100% van de warmte, opgewekt door de pompen, binnen te houden in deze ‘kamer’. Dit noemen we Klimaatkamerbouw®.

Hoe werkt onze klimaatkamerbouw®?

De klimaatkamer werkt zoals de isolatie van een huis. Zoals spouwmuurisolatie en vloerisolatie in combinatie met de warmte van radiatoren zorgen voor een aangename kamertemperatuur...

...zo zorgt onze Klimaatkamerisolatie® in combinatie met warmte van de pompen voor een aangename watertemperatuur en een minimaal energieverbruik. Er is géén blokkerende schuimlaag aanwezig tegen de onderkant van de kuip, waardoor zowel de kuip vol met water als de pompen binnen dezelfde geïsoleerde ruimte staan. De warmte van de pompen kan hierdoor via het volledige kuipoppervlak snel het water intrekken.

Rechtstreeks van de producent

Silverspas is de uitvinder én producent van Klimaatkamerbouw® en levert haar massagebaden direct aan de eindgebruiker. Er is geen sprake van een duur dealernetwerk. De marge die we daarmee besparen maakt onze innovatieve Klimaatkamerbouw® mogelijk. Onze volwaardige Klimaatkamerbouw® vereist het gebruik van een zelfdragende kuip, vloeiend leidingwerk en een scala aan optimaal isolerende maatregelen in de omkasting, bodem en constructie van het bad. Het is daardoor de duurste bouwwijze voor fabrikanten, die alleen zonder dealernetwerk te realiseren valt.

De voordelen van onze klimaatkamerbouw®

Maximale massagekracht

De open klimaatkamer maakt het mogelijk de pompen optimaal te plaatsen ten opzichte van de zitjes die zij van massagekracht moeten voorzien. Kort en vloeiend leidingwerk maakt zelfs bij een beperkte belasting van de pompen een maximale massagekracht mogelijk. De klimaatkamer is warm en maakt het daardoor tevens mogelijk 2x zoveel massagedruk te genereren door meer warme lucht te injecteren voor onze Turbomassage®. Silverspas massagebaden bieden massagekracht die in z’n meest krachtige vorm een zwaar schootkussen vereist om comfortabel op uw plaats te kunnen blijven zitten.

Lees meer

Optimale levensduur en garanties

De klimaatkamer is gevuld met warme lucht dankzij restwarmte van de pompen. Hierdoor hebben de temperatuurschommelingen buiten het bad geen invloed op de onderdelen binnen het bad. Het bad is volledig vrij van ondersteunend piepschuimachtig materiaal, waardoor er zoveel mogelijk ruimte ontstaat voor de warme lucht. Dit vraagt om een zelfdragende kwaliteit van de kuip en omkasting. De weerstand tegen temperatuurschommelingen en de hogere bouwkwaliteit leveren samen de langst mogelijke levensduur op. Dit valt te herkennen aan de meest uitgebreide productgaranties. Silverspas garandeert minimaal 10 jaar volledig zorgeloze massage zonder onverwachte kosten.

Lees meer

Minimaal energieverbruik

De pompen bevinden zich binnen de geïsoleerde klimaatkamer, waardoor hun restwarmte de aanwezige lucht volledig verwarmt. Die warme lucht wordt dankzij het ontbreken van een blokkerende (schuim)laag tegen de kuip doorlopend overgedragen aan het water in de kuip. Dit zorgt voor een krachtig tweede verwarmend element dat het traditionele verwarmingselement in het water ontlast. Het resulterende lage energieverbruik is niet zomaar een belofte, Silverspas biedt als enige fabrikant een keiharde energieverbruiksgarantie met de onafhankelijke Efergy® energiemeter.

Lees meer

Laagste geluidsniveau

De omkasting isoleert de volledige klimaatkamer en houdt daarmee zowel de bruikbare restwarmte als het geproduceerde geluid binnen het bad. De geluiddichte isolatie zorgt zelfs tijdens gebruik op maximaal vermogen voor een fluisterstil massagebad, want u hoort slechts de wervelingen van het water.

Lees meer

Betere waterkwaliteit

Het hergebruik van restwarmte van de filterpomp in een bad met klimaatkamerbouw verantwoordt het gebruik van een pomp met een hogere capaciteit. De meer krachtige filtering van de pomp zorgt voor een betere waterkwaliteit. Dit maakt volledig chloorvrij wateronderhoud mogelijk.

Lees meer

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

  • Wat kost een jacuzzi echt
  • Voorkom een miskoop
  • Herken de energieslurpers
  • 30 kritische vragen aan de verkoper
  • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids