Maximale massagekracht

Massage met de menselijke kracht en impact van een masseur

Gezond dankzij goede doorbloeding

Massage is al zo oud als de mensheid en inherent verbonden aan de menselijke natuur. Instinctmatig is er bij iedereen een behoefte om bij ongemakken te wrijven op het lichaam. Dit valt te verklaren vanuit een theoretische basis. Massage verbetert de doorbloeding van het menselijk lichaam. Ons lichaam bevat tot wel 850 spieren, waar meer dan 96.500 kilometer aan microscopisch kleine bloedvaten doorheen lopen. Het hart pompt samen met onze spieren iedere 24 uur 2.000 liter bloed door ons lichaam. Een goede doorbloeding is dus essentieel voor onze gezondheid. De doorbloeding voorziet ons gehele lichaam van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen. Tegelijkertijd helpt de doorbloeding afvalstoffen af te voeren. Goede doorbloeding helpt het lichaam en geest optimaal te herladen en daarna weer maximaal te presteren. Tevens verbetert een goede doorbloeding (wond)genezing en voorkomt het een te hoge bloeddruk, overmatige stress en bijvoorbeeld hoofdpijn.

De werking van massage

Massage verbetert de doorbloeding en conditie van het complete lichaam. Die verbetering volgt uit verschillende verklaringen voor de werking van massage:

Voordelen van een massage

Massage verbetert de doorbloeding en conditie van het lichaam en biedt zo een aantal belangrijke voordelen voor lichaam en geest. Een krachtige massage in een Silverspas massagebad:

 • vermindert stress en hoofdpijn
 • versnelt het herladen na zware inspanning
 • verbetert het energieniveau en uithoudingsvermogen
 • verhoogt de weerstand
 • verbetert de lichaamshouding
 • verbetert de concentratie
 • verbetert de diepe slaap voor een goede nachtrust
 • vermindert rug-, nek- en schouderklachten
 • vermindert het risico op hart- en vaatziekten
 • verlaagt het risico op diabetes en beroertes

Gewichtloos in gebruiksklaar warm water

Massage in warm water

Iedere massage stimuleert de doorbloeding van het lichaam. Dit helpt het lichaam en geest optimaal te herladen om daarna weer maximaal te presteren. Een massage in een warm bad voegt daar een aantal belangrijke voordelen aan toe:

 1. Het water in een massagebad maakt ons gewichtloos. We ervaren onder water geen zwaartekracht, waardoor het lichaam tijdens de massage automatisch volledig ontspant. Dit ontlast de weefsels, zodat de massage maximaal effect heeft op de doorbloeding van het lichaam.
 2. De warmte van het water stimuleert de verwijding van de bloedvaten. Het lichaam kan hierdoor meer zuurstof naar de weefsels vervoeren, wat leidt tot een belangrijk gevoel van ontspanning en rust.
 3. Een massagebad staat bovendien altijd warm en gebruiksklaar voor een effectieve massage, bijvoorbeeld ’s avonds na een lange en drukke dag om daarna volledig ontspannen in slaap te vallen en weer fris en vol energie te ontwaken.

Massage in een Silverspas bad

Iedere jacuzzi combineert aangename warmte met de gewichtloosheid die we onder water ervaren. Silverspas massagebaden voegen daar op basis van inzicht in de werking van het menselijk lichaam de menselijke kracht en impact van een masseur aan toe. De krachtige massagestralen in de baden zorgen dankzij druk en wrijving voor de mechanische en reflectoire werking van een echte massage. Lichamelijk en geestelijk ontstaan tegelijkertijd ook de chemisch-biologische, bio-energetische en psychische werking van massage.

Massage in de baden van SilverSpas laadt de interne batterij weer op na een intensieve dag en helpt in de toekomst optimaal te blijven presteren. De voelbaar krachtige massage in het warme water creëert de ideale balans voor een stabiele en succesvolle leefwijze.

De kracht van de massage:
Sterk®, Sterker® of Sterkst®?

Silverspas massagebaden zijn verkrijgbaar in 3 verschillende krachtige uitvoeringen. Met elke uitvoering regelt u dankzij 6 verschillende standen zelf de massagekracht. Zowel voor het gehele bad als per massagezitje. De kracht van de massage is afhankelijk van "de 3 D's van Silverspas massage": Druk, Dikte en Draaicirkel van de massagestralen.

Sterk®

2 massagepompen
15mm straaldikte

De Sterk®-configuratie van het massagebad zorgt met een krachtige waterpomp en de turbopomp voor de Silverspas Turbomassage® voor 1,17 bar Druk op de massagestralen. Krachtiger dan u in ieder ander bad zal ervaren. De stralen zijn tot maar liefst 15 millimeter Dik en roteren met een Draaicirkel tot wel 9 centimeter.

Sterker®

3 massagepompen
20mm straaldikte

De Sterker®-configuratie van het massagebad zorgt met 2 waterpompen en de turbopomp voor de Silverspas Turbomassage® voor 1,38 bar Druk op de massagestralen. De stralen zijn 20 millimeter Dik en hebben een Draaicirkel tot 15 centimeter.

Sterkst®

4 massagepompen
35mm straaldikte

De Sterkst®-configuratie zorgt met 3 waterpompen en de turbopomp voor de Silverspas Turbomassage® en de toevoeging van de krachtige 35 millimeter Dikke Brandslang® en de Extreme Voetmassage voor 1,72 bar Druk op de massagestralen.

Let op! Om veilig gebruik te maken van de krachtige Silverspas massagebaden adviseren wij u de meegeleverde zware schootkussens op schoot te houden om op uw plaats te blijven zitten.

"Ik vervang daarmee een deel van de fysieke manipulatie door de chiropractor"

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

 • Wat kost een jacuzzi echt
 • Voorkom een miskoop
 • Herken de energieslurpers
 • 30 kritische vragen aan de verkoper
 • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids