Chloorvrije shock

Chloorvrije shock vernietigt organische vervuiling die onaangename geuren en troebel water kunnen veroorzaken (huidschilfers, vet, zweet en vuil dat op ons lichaam zat). Chloorvrije shock kan natuurlijke (biologische) wateronderhoud systemen ondersteunen bij het afbreken van deze vervuiling.

Bij wateronderhoud systemen op basis van chloor kan chloorvrije shock helpen bij het afbreken van gebonden chloor. Als het water van uw jacuzzi gebonden chloor bevat (gebonden chloor veroorzaakt irritante chloorlucht, prikkende ogen, etc…) dient u normaal gesproken extra veel chloor granulaat toe te voegen (10 ppm) om dit gebonden chloor weer om te zetten naar vrij chloor. Dit noemt men ook wel het geven van een chloor shock aan het water. Door de hoge concentratie chloor na een chloor shock kunt u echter urenlang geen gebruik meer maken van de jacuzzi. Met chloorvrije shock kunt u het gebonden chloor ook verwijderen en na enkele minuten al weer gebruik maken van de jacuzzi.

Daarnaast kan chloorvrije shock ook samen met chloor granulaat toegevoegd worden. De werking van het chloor granulaat is namelijk nog veel sterker als er gelijktijdig ook chloorvrije shock toegevoegd wordt. Daarnaast verkleint chloorvrije shock de kans op het ontstaan van gebonden chloor.

Dosering
Chloorvrije shock dient toegevoegd te worden in eenheden van een afgestreken theelepel of eetlepel. U kunt het beste de bijgeleverde maatlepel gebruiken.


maatlepel

Effect op de pH-waarde
Standaard chloorvrije shock (Melpool OXY bijvoorbeeld) heeft een pH-waarde rond de 2.0-2.5 en zal dus een sterk verlagend effect hebben op de pH van het water in de jacuzzi. Bijna hetzelfde verlagende effect als het toevoegen van pH-verlager. Het is dus belangrijk om na het toevoegen van standaard chloorvrije shock altijd de pH-waarde en alkaliniteit te testen met een testkit en indien nodig te verhogen. Het is daarom veiliger en eenvoudiger om een gebufferde chloorvrije shock, zoals Leisure Time Renew te gebruiken. Dit is een chloorvrije shock waar reeds middelen aan toegevoegd zijn om de pH van het water stabiel te houden.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2021

  • Wat kost een jacuzzi echt
  • Voorkom een miskoop
  • Herken de energieslurpers
  • 30 kritische vragen aan de verkoper
  • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2021
Kennisgids