Silveszt Natural – stappenplan na verversing van het water

Hieronder vind u een beschrijving van alle stappen die u dient te doorlopen nadat u het water in uw jacuzzi volledig ververst heeft conform de instructies. Blauw gekleurde termen verwijzen naar andere artikelen in deze handleiding met daarin verdere instructies en informatie.

 1. Voeg, afhankelijk van uw specifieke SilverSpas model, gedurende de eerste 7 opeenvolgende dagen elke dag onderstaande hoeveelheid Silveszt Natural toe (schudden voor gebruik) met alle massagepompen op de hoogste stand en laat de massagepompen gedurende 30 seconden na toevoegen doordraaien.
  Model Inhoud (liter) Aantal milliliter Silveszt Natural
  SilverSpas 3 833 liter 40 ml
  SilverSpas 4 833 liter 40 ml
  SilverSpas 4XL 1136 liter 55 ml
  SilverSpas 6 1230 liter 60 ml
  SilverSpas 6XL 1609 liter 80 ml
  SilverSpas 7 1230 liter 60 ml

   

 2. Test de waarde van de pH met een testkit en controleer of deze in onderstaande range zit. Herhaal deze test de volgende dag.

  pH: tussen de 7.2 en 8.0

 3. Alleen als de pH-waarde te hoog (boven de 8.0) of te laag (onder de 7.2) is: test dan de waarde van de alkaliniteit met een testkit en corrigeer indien nodig zodat onderstaande streefwaarde verkregen wordt. Voor het verlagen van de alkaliniteit wordt hetzelfde middel gebruikt als voor het verlagen van de pH. Namelijk pH-verlager. Alvorens te corrigeren dient u de doseerinstructies verderop in deze handleiding goed door te lezen.

  Alkaliniteit: tussen de 40 en 90 ppm*

  * De (enige) functie van de alkaliniteit is om de pH-waarde zo lang mogelijk (wekenlang) automatisch tussen de 7.2 en 8.0 te houden. Als de pH-waarde te snel stijgt dan is de alkaliniteit te hoog. Als de pH-waarde te snel daalt dan is de alkaliniteit te laag. Bovengenoemde streefwaarde (tussen de 40 en 90 ppm) zorgt niet in alle gevallen voor een stabiele pH-waarde. Er mag van de streefwaarde afgeweken worden want elke alkaliniteit waarde is toegestaan zolang deze maar zijn functie (pH-waarde tussen de 7.2 en 8.0 houden) vervult.

Kennersgeheimen onthuld!
Download de Jacuzzi Kennisgids 2024

 • Wat kost een jacuzzi echt
 • Voorkom een miskoop
 • Herken de energieslurpers
 • 30 kritische vragen aan de verkoper
 • Meer dan 25.000x gedownload

Download Jacuzzi Kennisgids 2024
Kennisgids